Helsingborgsfestivalen- Dag III








Lördag- sista dagen

Vi började ganska tidigt med töntigt gå till Nickelodeondagen för jag ville se Ulrik Munther. Han spelade akustiskt på en miniscen, men han är så söt!
Senare på dagen fortsatte Nickelodeondagen men på stora scenen med flera artister! Vi stod där för att se Markoolio, han är så cool och har alltid varit en favorit! Han bjöd upp en modig liten flicka från publiken som fick sjunga duett med värsta schlagerna tillsammans med honom.
Vi fortsatte att vara töntiga när vi gick in till barn området för att se DriLL & DruLL, som är två utklädda troll som spelar en liten föreställning men sång, dans och lekar för barn. Ena trollet DruLL spelades av Johan Östberg som var en stor idol under programmet Fame Factory 2004. Det måste sett kul ut när de efteråt sålde sina skivor och signerade dem, då kommer två tjejer på 17 och 18 år och ber om en skiva och autograf av två troll bland massa små barn i fem års ålder.

Vi hade ju tidigare dagar varit på stora scenen, rockscenen och barn området då är det klart att vi måste checka in dansbands scenen när Barbados spelade. Jag vet inte hur många gånger som de har bytt ut medlemmarna, det var i alla fall en söt ung sångare, Björn och Peter ”PP” Samuelsson var kvar och crazy lager, det är dem jag håller kolla på! ;)
Jag tycker att dansbands musik är så härligt speciellt när man ser folk som dansar till det och de dansar inte dagens dans utan bugg och foxtrot, det ser så kul ut och jag vill verkligen lära mig det!
De hade en lång paus så vi passade på att springa bort och kolla på Calle Kristansson & The Undervalleys, men de lyssnade vi inte på så länge utan drog över till barbados igen men som var inställt nu p.ga. regnvädret, regnoväder! typiskt! Vi drog in i ett partytält en stund men det var inget speciellt märkvärdigt där! :D
På väg hemåt gick vi förbi stora scenen där det var folk fullt enda ut utanför området, vakter stod med skyltar att man inte fick gå in för att det var smockat! Så duktig som jag är, så lyckas jag smita in ändå bara för att se Eric Saade den lilla stunden som var kvar.
Sen gick vi hem och la oss!

För mig räknas denna festival som en "stads festival", alla städer har en egen, men den här gaaaanska mycket större och ooootroooligt bra!!
Jag åker absolut ner dit nästa år igen! :D

Ulrik Munther


1, Ulriks trånande blick på mig!
2, Äntligen en kram!
3, Ulrik är ger stolt blick och håller mig i handen!
HAHA!


Drull & Drill

tingeling!

Helsingborgsfestivalen- Dag II





Fredag.

Det spelade så otroligt mycket band så det var väldigt svårt att välja vart man skulle gå...
Jag och Emelie började med att titta på Maja Gullstrand som är en föredetta idol för oss från musikprogramet Fame Factory. Hon sjöng från sin egna skiva ”cirkus”. Maja har väldigt speciell röst, riktigt härlig röst!


Det här tillhör inte alls min musiksmak men vi kollade på Petter. Jag kan faktiskt erkänna att han har vissa bra låtar, och han är ganska snygg ;) hehe! Det är klart att man ska passa på när man har chansen att se så mycket som möjligt, så vi passade på!

Det var mycket springande mellan alla scenerna som fanns men det var väldigt bra organiserat att det var så många scener utifrån stilar så man får mer kolla på vart som vad spelas och att alla håller sig på sitt håll om man kan säga så.
På rockscenen, tumstocksscenen uppträdde något band (som jag tyärr inte kommer ihåg vad de hette) medan vi inväntade The Knockouts som är ett rockabilly/punk band från Stockholm- Jag hade inte hört så mycket av dom tidigare, men hade fastnat för låten A lie like in Nathalie. De var riktigt bra och roliga när det drev med skåningarna! Jag kommer ihåg en grej han sa och det var ”Vill ni höra en till låt? Jag hör inte vad ni säger, spotta ut gröten era jävla skåningar” haha.
På kvällen lyssnade vi lite på The sounds, varken jag eller Emelie lyssnar på dem men just då fanns det inget som vi var sugna på att se!

tingeling!




RSS 2.0